Publicaciones

Publicaciones del grupo desde su fecha de reconocimiento


Descriptive sensory properties of Cecina de Leon. https://doi.org/10.14674/IJFS-814.

Revista: Italian Journal of Food Science

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 2

Volumen: 30

Página de Inicio: 249

Página Fin 255

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 30/04/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Visualization and quantification of the cellular and extracellular components of Salmonella Agona biofilms at differents stages of development. DOI: 10.1371/journal.pone.0200011.

Revista: PLOS ONE

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 7

Volumen: 13

Página de Inicio: e0200011

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 10/07/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Structure and viability of 24- and 72-h-old biofilms formed by four pathogenic bacteria on polystyrene and glass contact surfaces. DOI: 10.1016/j.fm.2018.06.016.

Revista: Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 76

Página de Inicio: 513

Página Fin 517

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 01/12/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Cristina Rodríguez-Melcón
  • Félix Riesco-Peláez
  • Javier Carballo
  • Camino García-Fernández
  • ROSA MARÍA CAPITA GONZÁLEZ (ORCID: 0000-0001-9584-0755)
  • CARLOS ALONSO CALLEJA (ORCID: 0000-0002-8688-0912)

Effect of several packaging conditions on the microbiological, physicochemical and sensory properties of ostrich steaks during refrigerated storage. DOI: 10.1016/j.fm.2017.10.007.

Revista: Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 72

Página de Inicio: 146

Página Fin 156

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/06/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Antibiotic susceptibility of methicillin-resistant staphylococci (MRS) of food origin: A comparison of agar disc diffusion method and a commercially available miniaturized test. DOI: 10.1016/j.fm.2017.11.018.

Revista: Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 72

Página de Inicio: 220

Página Fin 224

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/06/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Effects od bacteriophage P100 at different concentrations on the structural parameters of Listeria monocytogenes biofilms. DOI: 10.4315/0362-028X.JFP-18-177.

Revista: Journal of Food Protection

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 12

Volumen: 82

Página de Inicio: 2040

Página Fin 2044

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/12/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Characterization of biofilms formed by foodborne methicillin-resistant Staphylococcus aureus. DOI: 10.3389/fmicb.2018.03004.

Revista: FRONTIERS IN MICROBIOLOGY

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 3004

Volumen: 9

Página de Inicio: 1

Página Fin 12

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 04/12/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • David Rodríguez-Lázaro
  • Anca I. Nicolau
  • Marta Hernández
  • CARLOS ALONSO CALLEJA (ORCID: 0000-0002-8688-0912)
  • Elena Alexandra Oniciuc
  • ROSA MARÍA CAPITA GONZÁLEZ (ORCID: 0000-0001-9584-0755)
  • David Gallego
  • Camino González-Machado
  • Martin Wagner
  • Vasilica Barbu
  • José María Eiros-Bouza

Evaluation of the microbiological contamination of food processing environments through implementing surface sensors in a iberian pork processing plant: An approach towards the control of Listeria monocytogenes. DOI: 10.1016/j.foodcont.2018.12.013.

Revista: Food Control

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 99

Página de Inicio: 40

Página Fin 47

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/05/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • CARLOS ALONSO CALLEJA
  • Carolina Ripollés-Ávila
  • A.S. Hascoet
  • José Venancio Martínez-Suárez
  • ROSA MARÍA CAPITA GONZÁLEZ (ORCID: 0000-0001-9584-0755)
  • José Juan Rodríguez-Jerez

Detection of antibiotic resistant Escherichia coli strains: can fish commonly used in raw preparations as sushi and sashimi constitute a Public Health problem? DOI: 10.4315/0362-028X.JFP-18-575.

Revista: Journal of Food Protection

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 7

Volumen: 82

Página de Inicio: 1130

Página Fin 1134

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/07/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Vanessa Silva
  • Joao Nunes
  • Anicia Gomes
  • ROSA MARÍA CAPITA GONZÁLEZ (ORCID: 0000-0001-9584-0755)
  • CARLOS ALONSO CALLEJA (ORCID: 0000-0002-8688-0912)
  • Jose Eduardo Pereira
  • Carmen Torres
  • Gilberto Igrejas
  • Patrícia Poeta

Effect of low doses of disinfectants on the biofilms-forming ability of Listeria monocytogenes. DOI: 10.1089/fpd.2018.2472

Revista: Foodborne Pathogens and Disease

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 16

Página de Inicio: 262

Página Fin 268

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/04/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Effect of sodium hypochlorite and benzalkonium chloride on the structural parameters of the biofilms formed by ten Salmonella enterica serotypes. DOI: 10.3390/pathogens8030154.

Revista: Pathogens

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 3

Volumen: 8

Página de Inicio: 154

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 17/09/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Susceptibility of Listeria monocytogenes planktonic cultures and biofilms to sodium hypochlorite and benzalkonium chloride. DOI: 10.1016/j.fm.2019.03.020 .

Revista: Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 82

Página de Inicio: 533

Página Fin 540

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 09/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Microbial load and antibiotic resistance patterns of Escherichia coli and Enterococcus faecalis from the meat of wild and domestic pigeons. DOI: 10.3390/foods8110536.

Revista: FOODS

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 11

Volumen: 8

Página de Inicio: 536

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/11/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Characterization of Listeria monocytogenes originating from the Spanish meat-processing chain. DOI: 10.3390/foods8110542.

Revista: FOODS

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 11

Volumen: 8

Página de Inicio: 542

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 03/11/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Effect of low doses of biocides on the antimicrobial resistance and the biofilms of Cronobacter sakazakii and Yersinia enterocolitica. DOI: 10.1038/s41598-019-51907-1.

Revista: Scientific Reports

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 9

Página de Inicio: 15905

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 04/11/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Prevalence, molecular typing, and determination of the biofilm-forming ability of Listeria monocytogenes serotypes from poultry meat and poultry preparations in Spain. DOI: 10.3390/microorganisms7110529. ISSN: 2076-2607.

Revista: Microorganisms

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 11

Volumen: 7

Página de Inicio: 529

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 05/11/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Persistent Listeria monocytogenes isolates from a poultry-processing facility form more biofilm but do not have a greater resistance to disinfectants than sporadic strains. DOI: 10.3390/pathogens8040250.

Revista: Pathogens

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 8

Página de Inicio: 250

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 20/11/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Phylogenetic diversity, antimicrobial susceptibility and virulence characterization of Escherichia coli isolates from pigeon meat. DOI: 10.3390/antibiotics8040259.

Revista: Antibiotics

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 8

Página de Inicio: 259

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 10/12/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Architecty and viability of the biofilms formed by nine Listeria strains on various hydrophobic and hydrophilic materials. DOI: 10.3390/app9235256.

Revista: Applied Sciences

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 23

Volumen: 9

Página de Inicio: 5256

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 03/12/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Evaluation of the phenolic profile of Castanea sativa Mill. by-products and their antioxidant and antimicrobial activity against multiresistant bacteria. DOI: 10.3390/antiox9010087.

Revista: Antioxidants

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 9

Página de Inicio: 87

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 20/01/2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • V. Silva
  • I.C.F.R. Ferreira
  • P. Poeta
  • V. Falco
  • M.I. Días
  • L. Barros
  • A. Silva
  • ROSA MARÍA CAPITA GONZÁLEZ (ORCID: 0000-0001-9584-0755)
  • CARLOS ALONSO CALLEJA (ORCID: 0000-0002-8688-0912)
  • J.S. Amaral
  • G. Igrejas

Sustainable management of wine industry by-products: effect of chitosan on the phenolic content, antioxidant and antimicrobial activities of individual grape components of Sousao variety. DOI: 10.3390/antiox9020178.

Revista: Antioxidants

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 2

Volumen: 9

Página de Inicio: 178

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 21/02/2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • J.S. Amaral
  • R.K. Singh
  • N. Gomes
  • B. Soares
  • V. Falco
  • J.E. Pereira
  • CARLOS ALONSO CALLEJA (ORCID: 0000-0002-8688-0912)
  • G. Igrejas
  • P. Poeta
  • ROSA MARÍA CAPITA GONZÁLEZ (ORCID: 0000-0001-9584-0755)
  • V. Silva
  • A. Silva

Microbial load and antibiotic resistance in raw beef preparations from northwest Spain. DOI: 10.1002/fsn3.1319.

Revista: Food Science and Nutrition

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 8

Página de Inicio: 777

Página Fin 785

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 02/2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Nutritional Labelling and Purchase Intention: A Qualitative Comparative Approach

Revista: International Journal of Applied Behavioral Economics

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 11

Página de Inicio: 1

Página Fin 18

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2022

Tipo de Publicación

  • 9Z: Valor por defecto importación fuente externa.

Investigadores

Biovolume and spatial distribution of foodborne Gram-negative and Gram-positive pathogenic bacteria in mono- and dual-species biofilms

Revista: Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 94

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores