Publicaciones

Publicaciones del grupo desde su fecha de reconocimiento


The Present and Future of Whole Genome Sequencing (WGS) and Whole Metagenome Sequencing (WMS) for Surveillance of Antimicrobial Resistant Microorganisms and Antimicrobial Resistance Genes across the Food Chain

Revista: Genes

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 5

Volumen: 9

Página de Inicio: 268

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 22/05/2018

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

Physicochemical and microbiological characteristics of diverse Spanish cured meat products

Revista: CyTA - Journal of Food

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 16

Página de Inicio: 199

Página Fin 204

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 16/01/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • ROSA ANA MENÉNDEZ GARCÍA
  • EUGENIA RENDUELES ÁLVAREZ
  • JOSÉ JAVIER SANZ GÓMEZ
  • JESÚS ÁNGEL SANTOS BUELGA (ORCID: 0000-0003-4001-3386)
  • MARÍA DEL CAMINO GARCÍA FERNÁNDEZ (ORCID: 0000-0002-7266-2455)

Detection and characterization of the ferric uptake regulator (fur) gene in Plesiomonas shigelloides

Revista: Letters in applied microbiology.

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 66

Página de Inicio: 347

Página Fin 351

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Risk assessment of antimicrobial resistance along the food chain through culture‐independent methodologies

Revista: EFSA Journal

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: S1

Volumen: 16

Página de Inicio: e160811

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 08/2018

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Molecular diversity of ESBL-producing Escherichia coli from food of animal origin and human patients

Revista: International Journal of Environmental Research and

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 4

Volumen: 17

Página de Inicio: 1312

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 18/02/2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Characterisation, antimicrobial resistance and diversity of atypical EPEC and STEC isolated from cow's milk, cheese and dairy cattle farm environments

Revista: Lwt-Food Science and Technology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: En Prensa / Aceptado

Fecha Publicación: 26/03/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Behaviour of Non-O157 STEC and Atypical EPEC during the Manufacturing and Ripening of Raw Milk Cheese

Revista: FOODS

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 9

Volumen: 9

Página de Inicio: 1215

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 09/2020

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Primer reporte de Escherichia coli Productora de Toxina Shiga no O157 que codifica el gen de la enterohemolisina en carne cruda en Colombia

Revista: Archivos Latinoamericanos de Nutrición

Tipo de Revista: Internacional

Número: 1

Volumen: 69

Página de Inicio: 59

Página Fin 67

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • FANNY CONSUELO HERRERA ARIAS
  • JESÚS ÁNGEL SANTOS BUELGA (ORCID: 0000-0003-4001-3386)
  • Raquel Villamizar Gallardo

Effects of dietary inclusion of sunflower soap stocks on colour, oxidation and microbiological growth of meat from light fattening lambs

Revista: International Journal of Food Science & Technology Online

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: PUBLICADO EN AMBOS SOPORTES

Fecha Publicación: 15/06/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Polyphasic identification of Penicillium spp. isolated from Spanish semi-hard ripened cheeses

Revista: Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 84

Página de Inicio: 103253

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 12/2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) sobre la programación de los controles oficiales de peligros biológicos.

Revista: Revista del Comité Científico de la AESAN

Tipo de Revista: Nacional

Página de Inicio: 57

Página Fin 65

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2017

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Studies of the Microbiological and Physico-Chemical Composition of Goat´s Milk from North-Western Spain

Revista: Milchwissenschaft-Milk Science International

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 7

Volumen: 79

Página de Inicio: 39

Página Fin 44

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2019

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Biological Activity of Extracts from Aromatic Plants as Control Agents against Spoilage Molds Isolated from Sheep Cheese

Revista: FOODS

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 7

Volumen: 10

Página de Inicio: 1576

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • Nuria Muñoz-Tebar
  • Emilio J. González-Navarro
  • TERESA MARÍA LÓPEZ DÍAZ (ORCID: 0000-0003-0225-0671)
  • JESÚS ÁNGEL SANTOS BUELGA (ORCID: 0000-0003-4001-3386)
  • Gonzalo Ortíz de Elguea-Culebras
  • Mercedes García-Martínez
  • Ana Molina
  • Manuel Carmona
  • María Isabel Berruga

Antifungal activity of lactic acid bacteria isolated from milk against Penicillium commune, P. nordicum, and P. verrucosum

Revista: International Journal of Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 355

Página de Inicio: 109331

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Biofilm formation ability and tolerance to food-associated stresses among ESBL-producing Escherichia coli strains from foods of animal origin and human patients

Revista: Lwt-Food Science and Technology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 168

Página de Inicio: 113961

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/10/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Cytotoxicity and Antimicrobial Resistance of Aeromonas Strains Isolated from Fresh Produce and Irrigation Water

Revista: Antibiotics

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 12

Página de Inicio: 511

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 03/03/2023

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Extended-Spectrum Beta-Lactamase-Producing Enterobacteriaceae in Fresh Produce

Revista: FOODS

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Número: 11

Volumen: 10

Página de Inicio: 2069

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 28/10/2021

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Behavior of Shiga-toxin-producing Escherichia coli in ewe milk stored at different temperatures and during the manufacture and ripening of a raw milk sheep cheese (Zamorano style)

Revista: Journal of Dairy Science

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 16/06/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Identification and characterisation of lactobacilli isolated from an artisanal cheese with antifungal and antibacterial activity against cheese spoilage and mycotoxigenic Penicillium spp.

Revista: International Dairy Journal

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: En Prensa / Aceptado

Fecha Publicación: 16/03/2022

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Antimicrobial-resistant Enterobacter cloacae complex strains isolated from fresh vegetables intended for raw consumption and their farm environments in the Northwest of Spain

Revista: Lwt-Food Science and Technology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 188

Página de Inicio: 115382

Estado: PUBLICADO EN LINEA

Fecha Publicación: 09/10/2023

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

Isolation and characterization of new bacteriophages active against Clostridium tyrobutyricum and their role in preventing the late blowing defect of cheese. 

Revista: Food Research International

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 163

Página de Inicio: 112222

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 01/01/2023

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores

  • MARTA ÁVILA
  • CARMEN SÁNCHEZ
  • JAVIER CALZADA
  • MELINDA J. MEYER
  • ISABEL BERRUGA
  • TERESA MARÍA LÓPEZ DÍAZ (ORCID: 0000-0003-0225-0671)
  • Arjan Narbad
  • SONIA GARDE

Blue Cheeses: Microbiology and Its Role in theSensory Characteristics

Revista: Dairy

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Volumen: 4

Página de Inicio: 410

Página Fin 422

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 26/06/2023

Tipo de Publicación

  • R: Revisión / Review

Investigadores

Characterization of ESBL-producing Escherichia spp. and report of an mcr-1 colistin-resistance Escherichia fergusonni strain from minced meat in Pamplona, Colombia

Revista: International Journal of Food Microbiology

Enlace directo a la publicación

Tipo de Revista: Internacional

Estado: Publicado

Fecha Publicación: 06/03/2023

Tipo de Publicación

  • A: Artículo / Paper

Investigadores